A Windows XP terméktámogatása 2014. április 8.-án véget ért. Ez azt jelenti, hogy biztonsági frissítések nem fognak érkezni hozzá a Windows Update-en keresztül.

Mit jelent ez? A számítógép védtelenebb lesz a vírusokkal és egyéb kártevőkkel szemben, hiába van vírusvédelem.
Mit lehet tenni? A legjobb megoldás lecserélni az operációs rendszert, leginkább Windows 7-re.

És ha nem szeretném? Fogas kérdés. Ha a vírusvédelemnek a Microsoft Security Essentials van fent, akkor az egy frissítés segítségével folyamatosan felugró ablakban fog figyelmeztetni a lejáró támogatásra. Ez esetben tűzoltásképp le lehet cserélni a vírusvédelmet valamelyik másik ingyenesre. Hogy ezeknek meddig lesz XP támogatottsága, még nem tudni.

Ha továbbra is internetezik XP alatt, ne használjon Internet Explorer böngészőt, hanem mást rakjon fel. Mozilla, Chrome, Iron, Opera stb. bármelyik jó. A Google már jelezte, hogy a Chrome böngészőt 2015 áprilisáig fogja frissíteni XP alatt. A többiről még nem lehet tudni.

Refurbished program: használt gépekre, amin már volt meglévő Windows licensz, feltelepíthető a Windows 7 ún. Refurbished verziója, ami jóval olcsóbb az új géphez való áránál és ugyanúgy jogtiszta. Ilyen gépek beszerezhetők nálam is, érdeklődjön.

06-30-9444732

Frissítés: elképzelhető, hogy az új Skype verziókra már nem lehet frissíteni XP alatt, a régiekre meg nem lehet bejelentkezni, így is kényszerítik a váltást.
http://www.hwsw.hu/hirek/52467/microsoft-skype-tamogatas-windows-os-x-voip.htm